Priprema ćevapa u odgojnim grupama “Cipelići”,”Ribice”,”Leptirići”

Djeca iz odgojno- obrazovnih grupa “Ribice”, “Cipelići” i “Leptirići” su tokom ove sedmice razgovarali o tradicionalnim jelima Bosne i Hercegovine. Upoznali su se sa slanim i slatkim tradicionalnim jelima kao što su: sarma, filovane paprike, dolma, kadaif, hurmašice, baklava…, te razgovarali o njihovim sastojcima i onome što ta jela čini posebnim. Tokom današnjih aktivnosti drugari su imali priliku da se upoznaju sa našim najdražim prepoznatljivim tradicionalnim jelom, sarajevskim ćevapima. Imali su priliku da se upoznaju sa sastojcima koji se koriste za pripremu, te sa samom pripremom naših tradicionalnih ćevapa. Uživali smo u svakom zalogajčiću.

 

Leave a Comment

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *

Scroll to Top