Početna » 2016 » maj » 20 » Sedmica mira
12:42
Sedmica mira
Naši mališani, naši predškolci su se u proteklih mjesec dana potrudili da predstave Kada govorimo o mališanima iz Behara, nikada nam nije dosta druženja! Jer, ova sedmica mira i treba da bude simbol prijateljstva, sportskog natjecanja, iskrenih osmijeha i još mnogo toga lijepog i korisnog.

A lijepo vrijeme, i povod vrlo jednostavan – istinska radost mališana, iskoristismo na najljepši mogući način – drugarstvom sa našim drugarima iz vrtića Mladost iz Kaknja, te sa drugarima iz Javne ustanove "Djeca Sarajeva" - vrtić "Ilijaš" koji nas posjetiše u našem Beharu, ukazavši nam veliku čast dajući nam šansu da ih u okrilju svoje ustanove dočekamo.

Koliko samo sreće i iskrenih dječijih osmijeha na jednom mjestu – koliko samo radosti mališana kojima se budućnost smiješi!. I tako naše drugarstvo dobi novu dimenziju – kroz takmičarske "Igre bez granica", kratku posjetu Osnovnoj školi „Đulistan“, te radionicu pod nazivom "Porodično stablo".

A sve to ne bi bilo moguće bez marljivih odgajateljica, trenerica, kuharica - bez istinskih prijatelja, i bez pomoći Njegove.

U moru prilika, mi ćemo ponovno sa našim drugarima iz Kaknja i Ilijaša pronaći način da naše odgojno-obrazovne aktivnosti još jednom objedinimo da bi još jednom svima pokazali kako je za sreću potrebno tako malo, te kako izgleda istinsko drugarstvo na djelu.

Kategorija: DRUŽENJA | Pregledi: 1197 | Dodao: pubehar2268 | Ocijena: 0.0/0
Ukupno komentara: 0
avatar
zatvori