VELIKA NOVOST U VRTIĆU "BEHAR"

PREVENTIVNA I RAZVOJNA GIMNASTIKA

(za djecu od 3 do 6 godina)

PROGRAM PREVENTIVNE, RAZVOJNE I KOREKTIVNE GIMNASTIKE ZA NAJMLAĐE

Poštovani roditelji,

ako se Vaše dijete premalo kreće, provodi previše vremena u kući/stanu, predugo sjedi uz kompjuter ili TV, premalo druži s vršnjacima izvan vrtića ili škole, te ako ima problema s tjelesnim razvojem, nepravilnim rastom, držanjem ramena, kičme ili je pretilo, krajnje je vrijeme da mu pomognete.

Iskoristite jedinstvenu priliku koju Vam nudi naša Ustanova. Omogućite svom djetetu prvi kontakt s tjelesnim vježbanjem u najranijem djetinjstvu. Pružite mu priliku da očuva i unaprijedi pravilan tjelesni rast bez lošeg držanja tijela i ravnih stopala, razvije motoričke sposobnosti, ojača muskulaturu tijela, razvija sportski duh i stvara temelje zdravog i sportskog načina življenja kad za to dođe vrijeme. Uključivanjem u ovaj program dijete  se pravilno razvija, stiče predodžbu o sportu, ritmu i pokretu uopšte, te stvara bazu na koju se kasnije može nadograđivati ili usmjeravati u bilo kojoj aktivnosti. Svako dijete će pronaći ono što voli i učiti kroz igru. U radu sa Vašim djetetom prisutni su elementi sportske gimnastike (kolut naprijed, mali i veliki most, zvijezda, itd.), te preventivna, korektivna i razvojna gimnastika (vježbe leđne muskulature, jačanje mišića stopala, vježbe pravilnog disanja, hodanja, sjedenja, itd.).

Program dječije gimnastike počinje u oktobru ove godine, a završava u junu iduće godine. Cijena ovog kratkog programa je 15,00 KM mjesečno. Stručno osposobljen profesor tjelesnog i zdravstvenog odgoja, prof. Merjem Kadrić, će raditi sa Vašom djecom dva puta sedmično po jedan čas od 45 min.

Pristupnicu za program preventivne i razvojne gimnastike možete preuzeti ovdje.

zatvori